BANDEN

Veiligheid begint bij Van der Burgh

MEER DAN ALLEEN BANDEN

Ford van der Burgh is ook uw bandenspecialist. En dat betekent meer dan alleen het leveren van een nieuwe banden. Wij zorgen voor deskundig advies. Want hoe eenvoudig een band er ook uitziet, komt er toch vaak meer bij kijken dan u denkt.

Plan direct uw afspraak!
NL
KM

BANDEN BIJ FORD VAN DER BURGH

Bij lekkage is het bijvoorbeeld de vraag of een band gerepareerd kan worden of dat een nieuwe band beter is. Daarbij zullen wij altijd de veiligheid laten meewegen. Wordt het een nieuwe band dan houden wij rekening met uw kilometrage, reisdoelen, rijstijl, belading en eventueel esthetische wensen.

Want misschien vindt u het belangrijk dat de band samen met de velg, “mooi smoelt”. Maar ook bij een nieuwe band staat veiligheid voorop. Want soms is het veel verstandiger om te kiezen voor een all-season band of een extra set winterbanden.

Uiteraard, indien gewenst met een mooie bijpassende velg en eventuele accessoires zoals wielsloten. Bij Ford van der Burgh zorgen wij naast de reparatie en montage van de band ook voor het vakkundig balanceren en uitlijnen. Dus geen trillen, extra slijtage of slecht sturen. Heeft u winterbanden, dan regelen wij de wisseling en eventueel de opslag in ons bandenhotel.

MEER DAN ALLEEN BANDEN BIJ VAN DER BURGH

HOU DE VEILIGHEID ZELF IN DE GATEN

Ook al stellen wij Van der Burgh alles in het werk om uw auto zo veilig mogelijk te houden, ook u kunt daaraan bijdragen. Denk daarbij aan de volgende zaken: voldoende profiel, de juiste bandenspanning en goede montage.

Profieldiepte

Uw band dient minimaal 1,6 millimeter profiel te hebben. Minder levert gevaar op en afkeur bij de APK. Uw auto gaat glijden op het water (aquaplaning), uw remweg wordt korter en er is minder grip in de bochten en bij uitwijkmanoeuvres. Ook neemt de kans op een klapband toe. Het advies is om bij 2 millimeter te vervangen en de winterbanden bij 4 millimeter.

Bandenspanning

Een te lage of te hoge bandenspanning geeft minder grip, meer en onregelmatige slijtage en vooral meer brandstofverbruik. Controleer dan ook regelmatig de bandenspanning of laat het door ons doen. De juiste spanning is vaak weergegeven aan de binnenzijde van uw deur of het instructieboekje. Wij helpen u graag.

Goede montage

Alleen het monteren van de band op de velg is niet voldoende. In de loop van de tijd kan de band door bijvoorbeeld het raken van een stoeprand uit balans raken of is de stand van het wiel niet meer correct. Uw auto trilt, stuurt slecht en er is onnodige en onregelmatige slijtage van de banden. Wij hebben alle apparatuur in huis om deze problemen te verhelpen en de band direct goed te monteren.

SOORTEN BANDEN

Er zijn 3 soorten banden verkrijgbaar op de markt. De zomer- en winterbanden zijn specifiek afgestemd op één seizoen. Betrekkelijk nieuw zijn de zogenaamde all-season of all-weather banden die een compromis zijn tussen de zomer- en winterbanden en wellicht voor u prima voldoen.

Halve zomerband met profiel

Zomerbanden
Dit zijn de banden die veelal standaard op een auto worden geleverd. Ze voldoen het beste bij een gemiddelde temperatuur, maar hebben minder grip bij extreme omstandigheden zoals sneeuw, ijs en erg lage temperaturen.

Halve winterband met profiel

Winterbanden
Deze banden zijn specifiek bedoeld voor het gebruik tijdens strenge winters. Het rubber blijft soepeler tijdens koud weer en de band kan goed overweg met sneeuw en ijs. In sommige landen is het gebruik van winterbanden verplicht. Een winterband is minder comfortabel tijdens warmer weer, Daarom worden deze vaak gewisseld in het voorjaar voor de zomerbanden. Wij kunnen de wisseling en opslag voor u verzorgen.

Halve all-seasonband met profiel

All-seasonbanden
Deze banden vormen een compromis tussen winterbanden en zomerbanden. Deze banden geven in de zomer vaak iets minder comfort en stuurprecisie en een hoger verbruik. Maar in de winter kunnen deze banden beter overweg met sneeuw en ijs. U voorkomt dus het tweemaal per jaar wisselen van de banden.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Morbi at nibh rhoncus, tempor magna non, feugiat nisi.